Bizimle iletişime geçin

Güncel

Hasta tutsak Besiye Özer’in serbest bırakılması çağrısı

Bu haftaki F Oturumu eyleminde, Gebze Kadın Hapishanesi’nde bulunan hasta tutsak Besiye Özer’in durumuna dikkat çekilerek, serbest bırakılması çağrısı yapıldı. 

İHD İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu, her hafta düzenledikleri “F Oturması” eyleminin 623’üncüsünde İHD İstanbul Şube binası önünde gerçekleştirdi. Bu haftaki eylemde, Gebze Kadın Hapishanesi’nde bulunan hasta tutsak Besiye Özer’in sağlık durumuna dikkat çekildi. Açıklamayı Cüneyt Yılmaz okudu.

Yılmaz, Gebze Kadın Hapishanesi’nde tutulan Özer’in rahim içinde bulunan kitle nedeniyle ameliyat edildiğini ancak ameliyattan sonra da şikayetlerinin devam ettiğini aktardı.

Ameliyat sonrası gelişen erken menopozla birlikte anemi, unutkanlık, göğüste şiddetli ağrı ve sıkışma ile zaman zaman kilo kaybı yaşadığını kaydeden Yılmaz, şöyle devam etti: “Kız kardeşinin anlatımına göre; daha ağır sağlık sorunları yaşayan mahpusların önüne geçmemek için şikayetlerinin kamuoyuna duyurulmasını uzun süre engelleyen Besiye Özer’in sağlık durumu, hızla bozuluyor. 2017 yılında Kocaeli Üniversitesi Hastanesi’nde yapılan rahim ameliyatı sonrası şikayetleri devam ettiği halde, tedavi ve kontrollerindeki aksamalar önlenmiyor. Bu ameliyat nedeniyle erken menopoza girdiği için özel bir tedavi ve beslenme gerekiyor ancak bu sağlanmıyor. Son dönemde gelişen göğsündeki sıkışma ve ağrı ailesini büyük bir endişeye sokmuş durumda. ‘Tedavisi için gerekenler yapılsın, hapishanede bu tedavi yapılamıyorsa kardeşim serbest bırakılsın’ diyerek kardeşinin sağlık ve yaşam hakkının korunması için yardım isteyen kız kardeşi, bütün hasta mahpuslar için bu hakkın sağlanması için de çağrıda bulunuyor.” 

Yılmaz, hasta tutsak Besiye Özer ve diğer tüm hasta tutsakların tedavi hakkı önündeki engellerin kaldırılmasını, derhal serbest bırakılarak ve sağlık -yaşam haklarının korunması için kamuoyunu duyarlı olmaya çağırdı. 



Eylül 2024
PSÇPCCP
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 

Daha Fazla Güncel Haberler