Bizimle iletişime geçin

Dünya

FHKC: Bizi düşmanın istismar edeceği labirentlere zorlayan anlaşmalara karşıyız

ABD Başkanı Biden’in ateşkes önerisini değerlendiren FHKC Siyasi Büro üyesi Mervan Abdul Aal,
“Bizi düşmanın istismar edebileceği yeni bir labirente zorlayan her türlü muğlak anlaşmayı reddediyoruz” dedi.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) Siyasi Büro üyesi Mervan Abdul Aal, ABD Başkanı Joe Biden tarafından ortaya konan ateşkes ve esir takası önerisi ile ilgili “Bizi düşmanın istismar edebileceği yeni bir labirente zorlayan her türlü muğlak anlaşmayı reddediyoruz” dedi.

Lübnan merkezli yayın kuruluşu El-Meyadin televizyonuna konuşan Abdul Aal, FHKC’nin Mısır yönetimi tarafından resmi olarak davet edildiği için Kahire’de bulunduğunu söyleyen Abdul Aal, el-Fetih hareketinden bir heyetin de Kahire’ye geleceğini doğruladı ve Doha’da Hamas ile görüşmelerin sürdüğü bilgisini verdi.

Filistin direnişinin 6 Mayıs’ta sunduğu belgeye dayanması halinde müzakerelere yeniden başlayacağını açıklayan Abdul Aal, direniş gruplarının bu teklifin içeriğine bağlılığını ifadde etti.

Biden’ın önerisinin İsrail’in 6 Mayıs belgesine itirazlarını içerdiğini ve Hamas’ın öneriyi resmi olarak almadığını dile getiren Abdul Aal, “Direniş savaşın ertesi gününü Filistin perspektifinden ele alan ilk taraf olacaktır” dedi.

FHKC’li Abdul Aal, ABD’nin Gazze’de savaş sonrası ortaya çıkan ve bölgeyi ciddi ölçüde etkileyen yeni gerçekliği nasıl sindireceğini anlamaya çalıştıklarını da söyledi.

Siyonist rejimin Gazze’deki başarısızlığının ardından savaşı Lübnan ile kuzey cephesinde genişletmesine izin vermeyeceklerini vurgulayan Abdul Aal, Filistin anlatısının kültürel bir anlatıdan siyasi bir anlatıya dönüştüğüne ve İsrail’in bunu ‘varoluşsal bir tehdit’ olarak algıladığına dikkat çekti.



Eylül 2024
PSÇPCCP
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 

Daha Fazla Dünya Haberler