Bizimle iletişime geçin

Ekoloji

Doğa savunucusu Büyüknohutçu çifti anıldı

Doğa savunucuları Aysin ve Ali Ulvi Büyüknohutçu için Kadıköy’de düzenlenen eylemde ekolojistlerce anıldı. Anmada yaşamı, doğayı ve doğal yaşam döngüsündeki tüm canlıların hakkını savunmaya devam edileceği belirtildi.

Aysin ve Ali Ulvi Büyüknohutçu çiftinin 9 Mayıs 2017’de Antalya’nın Finike ilçesine bağlı Kızılcık yaylasındaki evlerinde öldürülmelerinin üzerinden yedi yıl geçti. Doğa savunucuları Aysin ve Ali Ulvi Büyüknohutçu katledilişinin 7. yılında Kadıköy rıhtım meydanında anıldı.

Büyüknohutçu dava sürecinin adil ve titiz bir şekilde yönetilmediği ve cinayetin azmettiricisi yargılanmaması ile birlikte kayıtlara geçti. Aysin ve Ali Ulvi Büyüknohutçu cinayeti, yedinci yılında hâlâ aydınlatılmadı. Adalet yerini bulmadı.

Anmada çifte yönelik tehdit telefonlarına ulaşılmadığı takdirde pek çok sorunun çözüleceği belirtilirken azmettirenler yargılanana kadar mücadelenin süreceğine değinildi.

“Vahşi madenciliğe hayır”, “Aysin-Ali Ulvi Büyüknohutçu dostlarımızı unutmadık, unutturmayacağız”, “Karıncanın kardeşi var onu size ezdirmeyiz” pankartlarının açıldığı eylemde Büyüknohutçu çifti şahsında saygı duruşu yapıldı. 

Aysin Büyüknohutçu’nun kız kardeşi Hatice Çankaya, yaptığı açıklamada, yürüttükleri adalet mücadelesinde bir tiyatro sahnesine tanık olduklarını belirtip, “Fakat tepki gösteremedik. Farklı davranışları içine giremedik. Üç yavrumuzun can güvenliği ve şiddetle korkutulduk. Şerife kardeşim Ali’nin tehdit telefonları aldığını biliyordu, şahit oldu. Savcılığa dilekçe götürdüğünde savcı işleme koymuyor. ‘Sözlü söylemeniz yeterli’ diyor. Telefon kayıtları bulunduğu an, tehdit telefonlarına ulaşıldığı an çorap söküğü gibi pek çok şeyin başlangıcı olacak biliyoruz. Unutmadık unutmayacağız. Azmettirenler yargılanacak. Buna inanıyoruz” dedi. (Etha’dan derlenmiştir)



Temmuz 2024
PSÇPCCP
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Daha Fazla Ekoloji Haberler