Bizimle iletişime geçin

Güncel

Berkin Elvan anmasına polis ablukası

Gezi Ayaklanmasında polislerin hedef alarak attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesiyle yaşamını yitiren Berkin Elvan ölümünün dördüncü yılında mezarının başında anıldı

Gezi Ayaklanması’nda  polisin attığı gaz fişeğiyle başından vurularak katledilen Berkin Elvan, ölümünün 4. yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

Çok sayıda kişinin  katılımıyla yapılan anma İstanbul’daki Feriköy Mezarlığı’nda saat 14.00’te başladı.

Anma öncesi mezarlık polis tarafından abluka altına alındı. Anne Gülsüm Elvan ve baba Sami Elvan aranmak istendi.

Anma sırasında konuşma yapan Berkin’in babası Sami Elvan şunları söyledi.

Ne zaman yargınacak bu kişiler

“Diyorlar ki bizim ülkemizde adalet var. Bizim ülkemizde adaleti görüyoruz, hem benim çocuğumu getirip burada toprağa verdiler hem de benim evimin önünden geçerek beni tahrik ediyorlar. Şimdiyse gelip mezarına barikat kurmuşlar. Bu insanlık mı? Ben 5 yıldır bu acıyı yaşıyorum. 5 yıldır hiç kimseyi incitmedim, öncesinde de incitmedim. Herkes görüyor, herkes biliyor, katil belli, katil net. En büyük katil de en büyük koltukta. ‘Emri ben verdim’ dedi, ‘benim polisim destan yazdı’ dedi. Benim çocuğumun katili budur. Emri sen verdiysen, katil sensin. Ne zaman yargılanacak bu kişiler?”

Başka çocuklar ölmesin

Annesi Gülsüm Elvan ise çocuğunun ‘terörist’ ilan edilmesine tepki göstererek şunları söyledi.

“Ben sadece şunu istiyorum; çocuğumun katilini versinler bana, başka çocuklar öldürülmesin. Ama şunu da unutmasınlar, 14 yaşında bir çocuğun, 15 yaşına basarak, 16 kilo düşmesi, onların omuzlarına ve adaletine öyle bir ağırlık koydu ki, bu ağırlığı tartamazlar”



Ekim 2024
PSÇPCCP
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Daha Fazla Güncel Haberler