Bizimle iletişime geçin

Güncel

Başakşehir Belediyesi’nin rantsal dönüşüm uygulamaları meclis toplantısında protesto edildi

İstanbul Başakşehir’e bağlı Şahintepe Mahallesi’nde yaşayan mahalle halkı, belediye meclis toplantısına katılarak rantsal dönüşüm uygulamalarını protesto etti.

Başakşehir Belediyesi’nin 2023 Haziran Ayı Meclis Toplantısı’nda, Şahintepe Mahallesi’nde 11 yeni adada kentsel dönüşüm yetkisini Başakkent AŞ’ye devretmesi protesto edildi. Meclis toplantısına katılan Şahintepe Halk Dayanışması üyeleri, “Rantsal Dönüşüm Uygulamalarına Son Verin” yazılı pankart açtı.

Pankart açılmadan söz alan bir mahalleli, “Belediyenin rantsal dönüşüm uygulamalarına seyirci kalacağımızı sanıyorlar fakat hiçbir rantsal dönüşüm uygulamasına izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Alınan kararı protesto eden mahalleli, “Şahintepe Bizimdir, Bizim Kalacak”, “Ranta karşı omuz omuza” sloganları atarak alınan karara tepki gösterdi.

Yürütmeyi durdurma kararını tanımadılar

Meclis toplantısında söz alan CHP İlçe Meclis Başkanı Nizamettin Kümeç, “Daha önceden 16 adada kentsel dönüşüm yetkisinin Başakşehir Belediyesi tarafından Başakkent AŞ’ye verilmesine mahalle halkı davalar açtı. Bu davalarda yürütmeyi durdurma kararları alındı. Başakkent AŞ bu kararı tanımayarak bazı komşularımızın yerini ihale usulü ile satışı çıkardı. Ve vatandaşların adına açılan hesaba paraları yatırılarak seçimden hemen sonra evlerini tahliye etmeleri için ihbarname gönderildi” diye konuştu.

Ne olmuştu?

Başakşehir Belediyesi önce 7 Haziran 2022’de 7 adada sonra Aralık 2022’de 16 adada kentsel dönüşüm yetkisini, müteahhitlik görevini üstlenen Başakkent A.Ş isimli firmaya devretmişti. Mahalle halkının çeşitli eylem ve etkinliklerine paralel olarak açılan davalarla rantsal dönüşümün önü kesilmişti.

Rantsal dönüşüm uygulamalarından vazgeçmeyen belediye hem imar uygulamasına hem de

‘Başakkent A.Ş’ye yetki devrinin iptali’ için açılmış davalar olmasına rağmen bunlara 11 yeni ada ekleyeceğini duyurmuştu.



Temmuz 2024
PSÇPCCP
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Daha Fazla Güncel Haberler