Bizimle iletişime geçin

Güncel

Altı gazetecinin tahliye talebini mahkeme reddetti

İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliği, yasalaşan infaz düzenlemesi kapsamında tahliye talebinde bulunan tutuklu gazeteciler Ferhat Çelik, Aydın Keser, Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu, Hülya Kılınç ve Murat Ağırel’in başvurularını reddetti.

Gazetecilerin avukatları tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan başvuruda, infaz düzenlemesiyle birlikte denetimli serbestlik süresinin de değiştiği, gazetecilerin mahkûmiyet kararı alsalar dahi cezalarının infazının olmayacağı ifade edilmişti.

Başvuruyu görüşen mahkeme “İstihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgeleri ifşa etmek” suçlamasıyla yargılanan gazetecilerin tutukluluğunun devamına karar verdi.

“İtiraz gerekçeleri yerinde değil”

Mahkemenin kararında “Haklarında tutuklanmalarına dair karar verilen Murat Ağırel, Hülya Kılınç, Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan hakkında ayrı ayrı tahliye talebinde bulunulmuş ise de incelenen soruşturma dosyasına göre mevcut delil durumu, atılı suçun vasıf ve mahiyeti, ifade tutanakları, atılı suç için yasada öngörülen ceza miktarı ve tüm dosya kapsamı birlikte değerlendirildiğinde tutukluluk tedbirinin ölçülü olduğu, şüphelilerin tutukluluk hallerinin sonlandırılmasını gerektirir bir husus bulunmadığı ve itiraz gerekçeleri yerinde olmadığından adı geçen şüpheli müdafilerinin tahliye taleplerinin ayrı ayrı reddine karar verilmiştir” denildi.

Karar metninde Çelik ve Keser atlandı

Yapılan başvuruda “tutuklamaya itiraz eden kişiler” olarak isimleri yer alan Yeni Yaşam gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Çelik ile Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser’in isimleri yer alsa da İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliği’nin düzenlediği karar metninde bu kişilere yer verilmediği görüldü.

Kararı bianet’e değerlendiren Keser ve Çelik’in avukatı Özcan Kılıç, “Bize de aynı karar tebliğ edildi. Metnin içinde varız ama karar kısmında yokuz. Alelacele yazılmış bir karar. İtiraz edeceğiz” dedi.



Ekim 2024
PSÇPCCP
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Daha Fazla Güncel Haberler