Bizimle iletişime geçin

Güncel

Afyon 1 Nolu T Tipi Hapishanesi’ndeki tutsaklarından acil çağrı

Afyon 1 Nolu T Tipi Hapishanesi’nde tutsak olan Suruç yarılısı Efe Çatalbaş’ın da aralarında olduğu tutsaklar baskı, işkence ve hak ihlallerine karşı başlattıkları açlık grevi 9’uncu gününde sürüyor.

20 Temmuz 2015 yılında gerçekleşen Suruç Katliamı’nda yaralanan Efe Çatalbaş’ın da aralarında olduğu tutsaklar işkence, baskı ve hak ihlallerine karşı başlattıkları açlık grevi direnişi 9’uncu gününde sürüyor. Yolladığı bir mektupla kamuoyuna çağrı yapan Çatalbaş, tutsakların tüm saldırılara direnerek yanıt verdiğini, boyun eğmediğini vurguladı ve kazanmaları için kamuoyunun ses vermesi gerektiğini kaydetti.

Çatalbaş’ın mektubunda şu ifadeler yer aldı: “Siz bu mektubu okuduğunuz sırada ben açlık grevi direnişimin 8. günündeyim. Yaklaşık 6 yıl 3 aydır hapishanedeyim.

AKP’nin beslemesi IŞİD tarafından gerçekleştirilen ve 33 yoldaşımın ölümsüzleştiği Suruç Katliamı’nda yaralandım. IŞİD’e karşı savaşta ölümsüzleşen gençlik önderi Aziz Güler’i andığım, IŞİD ve ortaklarına karşı mücadele ettiğim için 15 Kasım 2016’da gözaltına alındım. 9 gün süren gözaltı sonrası tutuklandım, 2022’nin Temmuz ayına kadar Silivri Hapishanesi’nde kaldım. Sonrasında Afyon 1 No’lu T Tipi Hapishanesi’ne sürgün edildim.

Tutsak olduğum Afyon Hapishanesi’nde bana ve yoldaşlarıma sistematik bir şekilde fiziksel ve psikolojik işkence uygulanmakta. Burada bizlere zorla ayakta sayım dayatılıyor, engelli ve hasta tutsaklar da dahil olmak üzere her birimiz her gün işkence görüyoruz ve en insani haklarımız dahi yok sayılıyor. Çünkü zalimler dünyasına, saray saltanatına biat etmemiz isteniyor, sömürülen işçilerin, katledilen kadınların, aç yatan çocukların, Kürtlerin, Alevilerin yok sayıldığı bu bezirgan saltanatı önünde “hazır” olda durmamız isteniyor. Bizler bu işkenceye karşı direnmeyi seçtik. Bedenlerimizi açlığa yatırarak, direniyoruz. Dört duvar arasında işkence altında sürdürdüğümüz direniş ancak sizler dışarıda sesimize ses olursanız kazanacak.

Tüm insan hakları kurumlarını, meslek örgütlerini, devrimci demokratik güçleri, milletvekillerini gerçekleri öğrenmeye, hapishaneyi ziyaret etmeye ve kamuoyu yaratmaya çağırıyorum.



Ekim 2024
PSÇPCCP
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Daha Fazla Güncel Haberler