Bizimle iletişime geçin

Dünya

ADHK: Hakkari’de halkın iradesine el konulması kabul edilemez!

Hakkari Belediyesi’ne kayyım atanması kararına ilişkin açıklama yapan ADHK, “Dizginsiz süren faşist saldırılar ve halkın iradesini ipotek altına alan kayyum atamaları karşısında. Halkın örgütlü mücadelesinden başka alternatif yoktur. Kayyum atamaları kabul edilemez, halkın iradesi yok sayılamaz” dedi.

Avrupa Demokratik Haklar Konfederasyonu (ADHK), DEM Partili Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış’ın gözaltına alınmasının ardından İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılarak yerine kayyım atanmasına ilişkin açıklama yaptı. 

Kayyım kararına tepki gösterilen açıklamada, “”Normalleşme” ve ” yumuşama” adı altında AKP/ MHP Faşist iktidarının, faşist saldırıları hız kesmeden ve kurumsallaştırılarak devam ediyor. “Normalleşme” dediler, tek adama, savaş ve seferberlik yetkisini verdiler, faşist iktidara dönük yapılacak demokratik eylem ve söylemlere cezai yaptırımlar arttırılarak yasallaştırıldı. 1 Mayıs, faşist saldırı, gözaltı ve tutuklamalar la engellendi. Şimdi de, özellikle Kürt halkının demokratik iradesini yok sayan kayyum atamalarına tekrar başlandı. Hakkari belediyesine yapılan kayyum ataması, kendi faşist yasalarına bile aykırı bir davranıştır. Başta Kürt halkı olmak üzere, Türkiye-Kuzey Kürdistan’ın ezilen, sömürülen halkları, devrimci- demokratik ve sosyalist güçleri tıpkı Van’ da olduğu gibi aynı kararlılığı göstererek, faşizmin bu hevesini de kursağında bırakmalıdırlar” denildi.

Saldırılara karşı halkın örgütlü mücadelesinden başka alternatifi olmadığının altı çizilen açıklamada, “İnsanlık tarihi, sınıf mücadeleleri tarihidir. Dünyanın hiçbir yerinde, güçlü halk hareketleri, örgütlü sınıf mücadeleleri olmaksızın faşizme geri adım attırılamamış ve yılanın başı ezilememiştir. Türkiye- K. Kürdistan’da da durum farklı değildir. Dizginsiz süren faşist saldırılar ve halkın iradesini ipotek altına alan kayyum atamaları karşısında. Halkın örgütlü mücadelesinden başka alternatif yoktur. Kayyum atamaları kabul edilemez, halkın iradesi yok sayılamaz. Halk kendi iradesini sahiplenecek güce ve iradeye sahiptir” ifadeleri kullanıldı.



Eylül 2024
PSÇPCCP
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 

Daha Fazla Dünya Haberler