Bizimle iletişime geçin

Güncel

Meclis Maraş Katliamı’nı ‘yaralayıcı’ buldu!

HDP’li vekil Mahmut Toğrul, Maraş, Sivas ve Gazi katliamlarını hatırlatarak araştırma komisyonu kurulmasını istediği önerge ‘katliam’ kelimesi nedeniyle ‘yaralayıcı’ bulunarak iade edildi

Maraş katliamının yıldönümü yaklaşırken, HDP’nin araştırma komisyonu önergesi, Meclis Başkanı İsmail Kahraman tarafından ‘kaba ve yaralayıcı’ bulunarak iade edildi.

Maraş’ta 120 kişinin yaşamını yitirdiği katliamın 39. Yıldönümü yaklaşırken HDP Antep Milletvekili Mahmut Toğrul, Maraş, Sivas ve Gazi katliamları hatırlatılarak, benzeri provokasyonların önüne geçilmesi amacıyla Meclis bünyesinde bir araştırma komisyonunun kurulması talebiyle önerge verdi.

‘Maraş katliamı’ kaba ve yaralayıcıymış!

Mezopotamya Haber Ajansı’nda yer alan habere göre; önerge Meclis Başkanı İsmail Kahraman tarafından iade edildi. İade nedeni olaraksa, “Genel Kurulda kaba ve yaralayıcı sözler söyleyen kimseyi Başkan derhal, temiz bir dille konuşmaya, buna rağmen temiz bir dil kullanmamakta ısrar ederse kürsüden ayrılmaya davet eder. Başkan, gerekli görürse, o kimseyi o birleşimde salondan çıkartabilir. Başkanlığa gelen yazı ve önergelerde kaba ve yaralayıcı sözler varsa, Başkan, gereken düzeltmelerin yapılması için, o yazı veya önergeyi sahibine geri verir.”  gösterildi.

İade sebebi olarak gösterilen paragraf ise şu şekilde; “Türkiye nüfusunun önemli bir bölümünü oluşturan Aleviler, Cumhuriyet tarihi boyunca katliam ve baskılarla karşı karşıya kaldı. Sivas ve Maraş, Çorum, Gazi ve Malatya katliamları, Türkiye tarihinin utanç verici katliamları olmaya devam etmektedir.”

 



Ekim 2024
PSÇPCCP
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Daha Fazla Güncel Haberler