Bizimle iletişime geçin

Güncel

HDP İstanbul İl Örgütü yerel seçim startını verdi

İl Eşbaşkanı Cengiz Çiçek, İstanbul’daki seçim sonuçlarının demokrasinin seyri açısından belirleyici olduğunu belirtirken, Esengül Demir de, İstanbul’un haramilerin elinden kurtaracaklarını söyledi. 

İl Eşbaşkanı Cengiz Çiçek, İstanbul’daki seçim sonuçlarının demokrasinin seyri açısından belirleyici olduğunu belirtirken, Esengül Demir de, İstanbul’un haramilerin elinden kurtaracaklarını söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü, 31 Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimlere ilişkin düzenlediği basın toplantısıyla seçim çalışmalarının startını verdi. Toplantıya, İstanbul İl Eşbaşkanları Cengiz Çiçek ve Esengül Demir ile parti meclisi üyeleri katıldı.

‘Yok sayanlara cevap olacağız’

1999 yerel seçimlerinde DBP’nin kazandığı 102 belediyenin yaptığı çalışmaları hatırlatan İl Eşbaşkanı Esengül Demir, yerel seçimlerde deneyim sahip oldukları vurgusunu yaptı. Demir, “Bu belediyeler halkın bizzat öznesi olduğu, sorunlarının çözümüne yönelik bir anlayışın hayata geçirildiği, kadının özne olduğu, çocukların anadilinde eğitim alabileceği kreşlerin kurulduğu, dar gelirli vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayabildiği gıda bankalarının kurulduğu, çeşitli kültür sanat faaliyetlerinin oluşturulduğu belediyelerdi. 10 yıldan fazla deneyimi olan belediyelerimizin kayyumla gasp edildiğini ve inşa edilen bu anlayışın yerle bir edildiğini biliyoruz. Bu yerel seçimler sadece belediye başkanlarının kazanılması değil bu anlayışın hayata geçirildiği alanlar olarak tasarlıyoruz” diye konuştu. Yerel seçimlerin kendileri için iki anlamı olduğunu dile getiren Demir, “Birincisi Kürdistan’da gasp edilen, halkın iradesini yok sayan anlayışa karşı belediye sayılarımızı arttırarak buna bir cevap olmak. İkincisi de batıda belediyecilik anlayışımızı hayata geçirecek alanlar inşa etmek” dedi.

‘Haramilerin elinden alacağız’

İstanbul’da çok ciddi rant savaşının yürütüldüğüne dikkat çeken Demir, “İktidarın son 10 yılda yürüttüğü siyasi bakış açısıyla sorunlar giderek büyüyor. İstanbul’daki sorunların çözümünün de toplumun bütün katmanlarını içine katan bir belediyecilik anlayışı olduğunu biliyoruz. İstanbul bu haramilere terk edilebilecek bir alan değildir. İstanbul’un bu gaspçı anlayıştan kurtarılması gereklidir. Seçim perspektifini buradan kurmayı hedefliyoruz. İstanbul İl Örgütü olarak aday adaylığı başvuruları başladı. 20 Kasım ile 5 Aralık tarihleri arasında komisyon başvuruları kabul edecektir. Haramilerin elinden İstanbul’u kurtarmak üzere bizimle birlikte özellikle kadınların, gençlerin, toplumda şimdiye kadar dışlanmış tüm kesimlerin HDP listelerinden aday olmaya çağırıyoruz” diye konuştu.

‘Faşizmi geriletme süreci’

Daha sonra söz alan İl Eşbaşkanı Cengiz Çiçek de, İstanbul’un her açıdan merkezi bir konumda olduğunu hatırlattı. İstanbul’daki seçim sonuçlarının demokrasinin seyri açısından belirleyici olacağına dikkat çeken Çiçek, “Ülkemiz bugün ya faşizm ya demokrasi seçeneğiyle karşı karşıya. 31 Mart yerel seçimleri belki yeni rejimin inşa süreci olarak kodlanabilir. Bu faşizmin inşa sürecine sadece HDP değil kalbi demokrasiden ve özgürlükten yana atan tüm demokratların AKP-MHP faşizmine cevap vermesi gerekiyor. HDP’deki aday adaylık başvuruları sıradan bir başvuru süreci değildir. Faşizmi geriletme sürecidir. Tüm aydınları, dostları HDP’nin başlatmış olduğu adaylık sürecine davet ediyoruz” diye belirtti.



Ekim 2024
PSÇPCCP
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Daha Fazla Güncel Haberler