Bizimle iletişime geçin

Güncel

Gazeteci Uludağ’ın ‘Man belgeleri gerçek’ haberine dava

Cumhuriyet Gazetesi Muhabiri Alican Uludağ hakkında “Savcılık: Man belgeleri gerçek” haberini yaptığı gerekçesiyle soruşturma başlatıldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı Man Adaları belgeleri kamuoyunda çokça tartışma konusu olmuştu.

İstanbul Başsavcılığı, belgelere ilişkin verdiği takipsizlik kararını “Savcılık: Man belgeleri gerçek” başlığıyla haber yapan gazetenin yargı muhabiri Alican Uludağ hakkında soruşturma başlattı.

Tayyip Erdoğan suç duyurusunda bulundu

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın avukatı Ahmet Özel, haber nedeniyle 19 Şubat’ta savcılığa suç duyurusunda bulundu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Savcılığı da aynı gün haberi yargı muhabiri Alican Uludağ hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret ve iftira” suçlarından soruşturma başlatarak ifadeye çağırdı. Takipsizlik kararına ilişkin haberin içeriğine bir şey diyemeyen Erdoğan’ın avukatı Özel, karardaki savcılık tespitlerine dayanan “Dosya kapatıldı ama… Savcılık: Man belgeleri gerçek” başlığı ve “Savcılık ‘vergi kaçırma varsa biz bakmıyoruz’ dedi” ara başlığını suçmuş gibi gösterdi.

Söz konusu haberle Erdoğan’ın küçük düşürülmek istendiği, kişilik hakları ihlal edildiği öne sürülen suç duyurusu dilekçesinde, Cumhuriyet’in takipsizlik kararını haberleştirdiği kabul edilirken, “iddiaları yayımlamayı ve çarpıtılmış başlıkla sunmayı sürdürerek Erdoğan’ın şahsına ve itibarına kastedildiği” iddia edildi.

 



Ekim 2024
PSÇPCCP
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Daha Fazla Güncel Haberler