Bizimle iletişime geçin

Emek

Dersim Belediyesi ile Genel-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı

Dün Dersim Belediyesi ile Genel-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Toplantıya Belediye Başkanı F.Mehmet Maçoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları ve Genel-İş Sendikası temsilcileri katıldılar

Demokratik ve halkçı bir yerel yönetim programı ve anlayışı ile çalışmalarına devam eden Dersim Belediyesi tüm imkansızlıklara rağmen işçilerin ve emekçilerin ekonomik ve demokratik haklarını ve kazanımlarını merkeze koyan bir anlayışla ve işçi sendikalarıyla birlikte toplu iş sözleşmesi süreçlerini ele almaktadır.

Dünde Dersim Belediyesi ile Genel-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Dersim Belediyesinde gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesine, Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları ve Genel-iş Sendikası temsilcileri katıldılar.

Sözleşmenin ardından kısa bir açıklama yapan Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu şunları söyledi;

”7 ay sonra tekrar bir araya geleceğiz. Söylediğimiz şeylerin arkasında duracağız. Her yıl biraz daha düzene koyarak bu süreci tamamlayıp işçilerin haklarıyla ilgili yapabileceklerimizi en üst seviyede yapabileceğiz. Ama bu süreçte çok düşük ücretle çalışan arkadaşlarımızın haklarını bir nebze iyileştirmek adına kendi normal şartlarımızı zorlayarak ve gerçekten büyük bir zaman harcayarak bu sözleşmeyi imzaladık.

Muhtemeldir işçi arkadaşlarımız ve sendikamızın bu meselelere dair sundukları talepler karşılanmıyor olabilir, ama hepimiz biliyoruz, hepimizde burada çalışıyor ve bu halka hizmet ediyoruz. Mevcuttaki durum yani bütçeye, ekonomik darlığa rağmen iyi bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Geçmişte Ovacık’ta bu meselede yapmış olduğumuz sözleşme bir örnektir.

Yapılan toplu iş sözleşmesi kapsamında bir çok ekonomik ve demokratik maddenin yanı sıra 1 Mayıs işçi ve emekçi bayramında işçilere 1000 TL ödeme yapılması kararlaştırıldı.



Ekim 2024
PSÇPCCP
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Daha Fazla Emek Haberler