Bizimle iletişime geçin

Güncel

ABC Gazetesi: 2 değil 7 kamp var

ABC Gazetesi, silahlı eğitim kamplarının iki değil 7 tane olduğunu ve birinin de İstanbul’da olduğunu öne sürerek bazı fotoğraflar paylaştı

AKP/Erdoğan iktidarının paramiliter güçlerini silahlı eğitim kamplarında eğittiği söylentilerine yeni iddialar eklendi. ABC Gazetesi, söylendiği gibi 2 değil 7 kamp olduğunu ve İstanbul’da da Kemerburgaz’da bir kamp olduğunu belirterek bazı fotoğraflar paylaştı.

696 sayılı KHK ile paramiliter güçlere yargı dokunulmazlığı verilmesinin ardından eğitim kampları iddiaları atılmıştı. İYİ Parti lideri Meral Akşener Konya ve Tokat’ta bu eğitim kamplarının kurulduğunu söylemişti. Paramiliter güçler içinse SADAT ve Halk Özel Harekatı’nın (HÖH) adı gündemde sıkça konuşuldu.

Biri İstanbul’da 7 kamp var

ABD Gazetesi, yaptığı haberde silahlı kamplara ait bazı fotoğraflar ve belgeleri paylaştı. Haberde, söylendiği gibi kampların sadece Konya ve Tokat’ta olmadığı, 7 ilde bulunduğu öne sürülüyor. O iller ise şöyle sıralanıyor: Tokat, Konya, Düzce, Kocaeli, Kayseri, İstanbul ve Orta Karadeniz’de bir il.







ABC’nin haberinde, İstanbul’daki silahlı eğitim kampının Kumburgaz ilçesinde bulunduğu, burada haftada bir gün eğitim verildiği, ancak yerleşik bir düzenin kurulmadığı bilgilerine yer veriliyor.

Yapılanma ‘karışık’

Söz konusu kampların Sakaryalı ‘eğitmeni’nin şimdiye kadar 400’ün üzerinde ‘milis’ eğittiği iddiasına yer verilen haberde, kampların yapılanmasına dair bazı bilgiler de paylaşılıyor.

“SADAT işaret edilse de kampların yapılanması daha karmaşık” denilen haberde 1970’li yıllarda kısa adı Ak-Genç olan İslamcı Akıncı Gençler Derneği’ne işaret ediliyor.

ABC’de yayınlanan ve İstanbul’daki silahlı eğitim kampından olduğu ileri sürülen fotoğraflarda ise üstünde ‘Türk’ yazan kurt simgeli bayrakların, HEPAR kurucusu eski asker Osman Pamukoğlu’nun “Savaş Sanatı” isimli kitabı da görülüyor.

 



Eylül 2024
PSÇPCCP
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 

Daha Fazla Güncel Haberler