Bizimle iletişime geçin

Güncel

Dilşat Canbaz Kaya, İzmir’de olası bir deprem için soru önergesi vermiş: “Bakanlık cevap verme gereği dahi duymamış”

İzmir’de olası bir depreme ilişkin, SMF/HDP İstanbul Milletvekili Dilşad Canbaz Kaya Süleyman Soylu’ya soru önergesi vermiş, ancak bakanlığın önergeyi cevapsız bıraktığı öğrenildi.

Olası bir İzmir depreminin, soru önergesiyle TBMM’ye taşındığı ve Bakanlığın cevapsız bıraktığı öğrenildi. SMF/HDP İstanbul Milletvekili Dilşat Canbaz Kaya, 8 ay önce İzmir’de olası bir depremle ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun cevaplandırması için soru önergesi vermiş. Dilşat Canbaz Kaya’nın, İzmir ilinde binaların denetimine ve depreme karşı alınan önlemlere ilişkin, 05 Şubat tarihinde sunmuş olduğu önerge cevaplandırılmamış.

Dilşat Canbaz Kaya, cevapsız bırakılan önerge için sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı;

“Türkiye birçok bölgesiyle deprem riskli yüksek bir ülke. Son olarak İzmir’de halkımız ağır bir bedel ödedi. Geçen Şubat ayında olası İzmir depremini İçişleri Bakanlığına verdiğimiz soru önergesiyle TBMM gündemine taşımıştık. Bakanlık cevap verme gereği dahi duymamıştı.”

Söz konusu soru önergesinde yer alan sorular şu şekilde;

  • İzmir’de son 10 yılda denetlenen bina sayısı ne kadardır? Denetlenen binaların kaçı için depreme dayanıklılık bakımından uygun bulunmayıp yıkılma kararı verilmiştir? Yıllara göre oranı ne kadardır?
  • İzmir’de deprem toplana alanı oranı ne kadardır?
  • Ege Denizi merkezli deprem hareketliliğinin Ege Bölgesine olası etkilerine yönelik Bakanlığınız tarafından yapılan araştırma nelerdir?
  • İzmir’de gerçekleşmesi muhtemel bir deprem için Bakanlığınızın acil eylem planı bulunmakta mıdır?
  • Olası bir İzmir depremine yönelik aldığınız önlemler nelerdir?


Ekim 2024
PSÇPCCP
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Daha Fazla Güncel Haberler