Bizimle iletişime geçin

Güncel

‘Uğur Kurt’un katiline ödül gibi cezalar verildi’

İstanbul’da Okmeydanı Cemevi’nin bahçesinde Polis Sezgin Korkmaz tarafından vurularak hayatını kaybeden Uğur Kurt, katledildiği yerde anıldı. Anmada konuşan Avukat Aslı Kazan, “Uğur başından vuruldu ve onu kaybettik. Mahkeme heyeti Uğur’un vurulduğu ana ilişkin görüntüleri izlemeden sanık polis memuru Sezgin Korkmaz’a ödül gibi ceza verdi” dedi.

22 Mayıs 2014 tarihinde bir yakınının Hakk’a uğurlama erkanına katıldığı Okmeydanı Cemevi’nin bahçesinde Polis Sezgin Korkmaz tarafından vurularak katledilen Uğur Kurt, bugün ölümünün 10. yılında vurulduğu yerde ve saatte anıldı. Anmaya çok sayıda kişi ve Alevi kurumlarının yöneticileri katıldı.

‘Adalet arayışımız  sürecek’

Anmada konuşan Uğur Kurt‘un ailesinin avukatı Aslı Kazan, sanık polis Sezgin Korkmaz’ın kasıtlı bir şekilde cemevindeki kalabalığı hedef alarak ateş ettiğini ve Kurt’un ölümüne sebep olduğunu vurguladı. Mahkeme heyetinin olay anına dair görüntüleri izlemeden, ödül gibi bir cezaya karar verdiğini belirten Av. Aslı Kazan, “Yargılamanın başında duruşma savcısı olası kasttan 25 yılla cezalandırılmasını istedi. Heyet görüntüleri hiç izlememişti, izlenmesi yönündeki talebimizi reddetti heyet. Ve ödül gibi adli para cezası verildi. Onu da 10 takside böldüler. Polis memuru iyi halden yararlandı. Biz tabi istinafa ve Anayasa Mahkemesi’ne gittik. AYM ihlal kararı verdi. Bu karardan sonra mahkeme yeniden yargılanmaya karar vermedi, itiraz ettik. Zorla yeniden yargılama kararı verildi ve görüntüler hiç izlenmeden ödül gibi hapis cezası verildi. Bugüne kadar hiç hapis yatmadı sanık, bir gün dahi gözaltında kalmadı. Adalet arayışımız devam edecek” şeklinde konuştu.

NE OLMUŞTU?

İstanbul-Okmeydanı’da 22 Mayıs 2014’te düzenlenen gösterilerde polisin açtığı ateş sonucu cemevinin bahçesinde bir yakınının cenaze töreni için bekleyen Uğur Kurt, başından vurularak hayatını kaybetti.

Olayla ilgili yargılanan Polis Sezgin Korkmaz, 12 bin 100 TL para cezasına çarptırıldı.

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) “hak ihlali” kararının ardından İstanbul-Okmeydanı’nda 2014’de cemevi avlusunda polis kurşunuyla hayatını kaybeden Uğur Kurt’un ölümüne ilişkin dava yeniden görüldü.

Mahkeme heyeti, Sezgin Korkmaz’ın 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.



Ekim 2024
PSÇPCCP
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Daha Fazla Güncel Haberler