Bizimle iletişime geçin

Güncel

Maçoğlu’ndan direnişteki Özak işçilerine ziyaret

Özak işçilerini ziyaret eden Fatih Mehmet Maçoğlu, Özak işçilerinin direnişi kazanacağına dikkati çekerek, “Özak işçilerinin direnişi ülkede işçi sınıfının, emekçilerin bir direniş göstergesi olarak karşımızda duruyor. Birlikte ortak hareket ettikçe kazanımlarımız artacak” dedi.

Sendikalaşma hakları için direnen Özak Tekstil işçileri direnişlerini İstanbul Özak Holding önünde sürdürüyor. Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), Türkiye Komünist Partisi (TKP), Dersim Belediye Başkanı ve TKP Kadıköy Adayı Fatih Mehmet Maçoğlu, Özak Tekstil işçilerini Özak Holding önünde kurulan direniş çadırında ziyaret etti.

“Kapitalistler artık yönetemiyorlar”

Maçoğlu, işçi direnişlerinin kazanımlarına dikkati çekti. Kapitalistlerin artık yönetemediğini vurgulayan Maçoğlu, “Metal işçileri gibi tekel işçileri gibi Dersim’de FEDAŞ işçileri gibi işçilerin direnişlerini kazandığı bir dönem. Mücadelenin, direnişlerin güçlendiği bir süreç. Bu süreçte, ortaklaşarak hareket edildiğinde kazanımlar daha çok olacak. Artık kapitalistlerin yönetemediği bir hale geldi” dedi.

“Omuz omuza iktidara odaklanmak gerekiyor”

TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın vekilliğinin düşürülmesine de dikkati çeken Maçoğlu, halkın iradesinin gasp edildiğini söyledi. Maçoğlu, sosyalistlerin, komünistlerin, devrimcilerin ve yurtseverlerin ortak birlikte iktidara odaklanması gerektiğini vurguladı. Maçoğlu, “Artık yönetemedikleri her haliyle belli. Kendi Anayasa’larını tanımıyorlar. Halkın desteğini alan milletvekillerinin Meclis’te milletvekilliklerinin düşürüldüğü bir anlayışa evrildi. Pek çok yere kayyımlar atanıyor. Halkın iradesi gasp edilmek istenen bir anlayış var. Bu onların kaybettiğinin göstergesidir. Sosyalistlerin, komünistler, devrimcilerin, yurtseverlerin bir araya geldiği omuz omuza olduğu bu süreci iyi örgütleyerek iktidara odaklanması lazım. Bunun tamda zamanı geldi” diye konuştu.

“Direnişinizi selamlıyoruz”

Özak işçilerinin direnişi kazanacağının altını çizen Maçoğlu, “Özak işçilerinin direnişi ülkede işçi sınıfının, emekçilerin bir direniş göstergesi olarak karşımızda duruyor. Patronların işçilerin emeği üzerinde artı değeri çevirerek onları sömürdüğü bir anlayıştan, emek sermaye çelişkilerinde işçilerin kazanımı, işçilerin emeği karşılığını aldığı, işçilerin kendisinin karar verdiği bir anlayış olması gerekiyor. Direnen işçilerin kazanacağına inanıyorum. Direnişinizi azminizi selamlıyorum” dedi.



Temmuz 2024
PSÇPCCP
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Daha Fazla Güncel Haberler