Bizimle iletişime geçin

Güncel

Koca: “Gözaltına alınan arkadaşlarımız derhal serbest bırakılsın”

HDP Milletvekili Perihan Koca, “TÖP MK üyesi Hatice Göz ve 4 kadın arkadaşımız derhal serbest bırakılsın” dedi.

Yeşil ve Sol Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca, Toplumsal Özgürlük Platformu’na (TÖP) yönelik operasyonlara tepki gösterdi. Meclisteki basın toplantısına EMEP Milletvekili Sevda Karaca, Yeşil Sol Parti milletvekilleri Kezban Konukçu, Burcugül Çubuk ve Sevilay Çelenk de katıldı.

Koca’nın açıklamalarından satır başları şöyle:

“İktidar karşısındaki tüm güçler hedefte”

TÖP, talimatlı yargı eliyle kriminalize edilmek isteniyor. Olağan koşullarda, hukuki anlamda içeriği bomboş elle tutulacak hiçbir bir yanı olmayan uyduruk gerekçelerle, yukarıdan verilen siyasi bir kararla ve dolayısıyla daha önce defalarca emsal beraat kararları alınmış bir dava bugün bir komplo öne sürülüyor. Söz konusu kumpas davaları yönelimi elbette sadece TÖP’e yönelik değil.

İktidar karşısındaki tüm güçler hedefte. Özellikle seçimlerin ardından sosyalistler, devrimciler, yurtseverler, demokratlar ve halk güçleri torba operasyonlarla kumpas davalarıyla komplolarla bertaraf edilmek isteniyor.

Hatice Göz aynı zamanda Töp Çocuk Haklar Meclisi sözcüsüdür. Çocukların maruz kaldıkları ihmal, istismar ve şiddete karşı çocukların haklarını temel alan bir mücadelenin öncülerindedir. Hatice Göz yıllardır çocukların okullarda, tarikat yurtlarında, ailede, işyerlerinde maruz kaldıkları hukuksuzlukların takipçisidir.

6 Şubat depremlerinin hemen ardından Hatay’da depremden etkilenen çocukların yardımına koşan ekiptendi. Depremdeki kayıp çocukları aileleriyle buluşturmaktan travmatize olan çocukların sağaltımına, barınma sorunlarından oyun ve eğlence ihtiyaçlarının karşılanmasına kadar sahada aktif mücadele etmiş bir devrimcidir. Hatice Göz’ün çocuklarla birlikte verdiği hak mücadelesi anlıyoruz ki iktidar güçlerini rahatsız ediyor.

Hatice Göz arkadaşımız 2018’de Avusturyalı gazeteci Max Zirngast ile birlikte yine aynı uydurma gerekçeyle tutuklanmış ve 4 aylık tutukluluğu sonrası beraat etmişti. Beraat ettiği bir dosyadan tekrar gözaltına alındı. Hatice Göz ve 4 kadın arkadaşımız derhal serbest bırakılsın.



Temmuz 2024
PSÇPCCP
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Daha Fazla Güncel Haberler