Bizimle iletişime geçin

Dünya

İsrail güçleri Gazze’nin tamamına yönelik yeni bir askeri saldırı başlattı

İsrail ordusu, Cumartesi günü Gazze’nin tamamında Hamas’a karşı askeri operasyon başlattı. İsrail’in Gazze’nin kuzeyindeki Cebeliye kentindeki saldırılarında yaklaşık 40 kişinin öldürüldüğü belirtildi.

İsrail ordu güçleri, abluka altındaki Gazze kentinin tamamında yeni bir askeri operasyon başlattığı bildirildi.

İsrail’in başlatmış olduğu saldırı dalgasının İsrail’in Mossad istihbarat teşkilatı başkanının CIA şefi William Burns ve Katar Başbakanı Muhammed bin Abdulrahman bin Jassim Al Thani ile görüşmesi sonrasında verildiği belirtildi.

Reuters’ın aktarımına göre, Mısır ve Katar gibi arabulucuların öncülüğünde ve ABD’nin aktif katılımıyla müzakerelerin önümüzdeki hafta başlatılmasına dair karar verildiği ileri sürüldü.

Hamas ise bu görüşmeleri yalanlayarak müzakerelerin yeniden başlaması için “tarih olmadığını” söyledi.

Gazze’de çatışmalar yoğunlaştı

Gazze Sağlık Bakanlığı’na göre Cumartesi günü bölgede 40’tan fazla kişi öldürüldü. İsrail güçleri Gazze şehrinin kuzeyindeki Cebeliye’nin derinliklerine doğru ilerlediği kaydedilirken şiddetli çatışmaların yaşandığı bildirildi. Bölgedeki sakinleri ve sivil acil durum hizmetleri, İsrail tanklarının içeri girerek düzinelerce evi, dükkanı ve yolu yok ettiğini söyledi.

İsmini vermek istemeyen bir Refah sakini, İsrail ordusunun şehre ayrım gözetmeksizin saldırdığını söyledi.

Gazze’yi yöneten Hamas ve daha küçük silahlı grup olan İslami Cihad, savaşçılarının bölgenin kuzeyindeki İsrail birliklerine tanksavar roketleri ve havan bombaları ateşlediğini söyledi.

İsrail’in güneydeki Refah kentindeki askeri operasyonları, BM Uluslararası Adalet Divanı’nın İsrail’in Refah’taki “askeri saldırısını derhal durdurması” yönündeki kararına rağmen devam ediyor. İsrail, Refah’taki amacının orada yerleşik Hamas hücrelerini ortadan kaldırmak olduğunu söylüyor. Ayrıca bazı rehinelerin de orada tutulduğu belirtildi.

Mahalle sakini, “İşgal güçleri kenti sadece işgal ettikleri doğuyu değil, merkezini ve batısını da bomba altında tutuyor, insanları korkutarak tüm kenti terk etmelerini istiyor” dedi.

Şehir, bölgenin başka yerlerindeki çatışmalardan kaçan yüz binlerce Gazzeli için bir sığınak haline geldi. Refah’ın da hedef haline gelmesinin ardından yüz binlerce Filistinli şehirden kaçtı.(VOA Englısh servisinden çevrilerek derlenmiştir)



Temmuz 2024
PSÇPCCP
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Daha Fazla Dünya Haberler