Bizimle iletişime geçin

Güncel

Erkan Baş: Can çıkana kadar kesintisiz mücadele edeceğiz

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Hatay’ın Defne ve Samandağ ilçelerinde halk buluşması düzenledi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP), 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin en fazla yıkıma neden olduğu Hatay’ın Samandağ ve Defne ilçesinde halk buluşması düzenledi.

Etkinlikte konuşan TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Hatay’dan Milletvekili seçilen Can Atalay’ın hukuksuz bir biçimde tahliye edilmediğini belirtti. Atalay’ın aday gösterilme sürecine ilişkin şunları söyledi:

“Sevgili Can’ın Hatay’dan adaylığı üzerine çok düşündüğümüz, uzun boylu planlar yaptığımız bir adaylık süreci değildi. Can, toplumsal mücadelelerin elinden geldiğince, gücü yettiğince içinde olmaya çalışan bir yoldaşımız. Can, bu noktada Hatay için Türkiye İşçi Partisi adına gündeme geldi. Biz hiç tereddüt etmedik. Hatay’da ortaya böyle bir irade çıkacağına başından beri inanıyorduk.”

‘Can Atalay Cezaevi Koşullarında Dahi Çalışmalarına Başladı’

Konuşmasının devamında geçen salı günü Can Atalay’ı cezaevinde ziyaret ettiğini söyleyen Erkan Baş, Atalay’ın cezaevi koşullarında dahi çalışmalarına başladığını belirtti. Baş konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

“Can’ın kendisi şu anda tam bir aydır hiçbir hukuki temeli olmayan bir biçimde esir tutuluyor. Ama buna rağmen çalışmalarına başlamış durumda. Biz tabii ki bu akıl dışı uygulamaya karşı her yerde mücadele edeceğiz. Can hücresinde bu mücadeleyi de büyütecek.

Can, Hatay halkının seçilmiş Milletvekilidir. O hücresinden bile Hatay’ın sorunlarını gündeme getirmek için neler yapabileceğine çalışıyor. Soru önergelerine çalışıyor, araştırma önergelerine çalışıyor, kamuoyu oluşturmaya çalışıyor. Dikkat edin kendisinin özgürlüğüyle ilgili gazetelerin ve televizyonların yaptığı bütün röportajlarda Hatay halkının sorunlarını mutlaka gündeme götürme derdini görürsünüz.”

 

 

 

 



Temmuz 2024
PSÇPCCP
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Daha Fazla Güncel Haberler