Bizimle iletişime geçin

Güncel

E-Devlet verilerinin çalınmasının araştırılmasına dair öneri AKP-MHP oylarıyla reddedildi

Yeşil Sol Parti’nin e-devlet verilerinin ele geçirildiği iddialarının araştırılması için verdiği araştırma önergesinin TBMM Genel Kurulu’nun bugünkü birleşiminde görüşülmesine ilişkin grup önerisi AKP ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

Yeşil Sol Parti, e-devlet verilerinin ele geçirildiği iddialarının araştırılması amacıyla verdiği Meclis araştırması önergesinin TBMM’nin bugünkü birleşiminde görüşülmesi için grup önerisi getirdi.  

YSP’nin grup önerisi üzerinde söz alan CHP İstanbul Milletvekili ve TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Üyesi Yüksel Mansur Kılınç, “Milletvekillerinin, Cumhurbaşkanının ve vatandaşlarımızın kişisel verilerine internet üzerinden ulaşılabiliyor. Bu, milli güvenlik sorunudur” dedi.

YSP adına konuşan Urfa Milletvekili Dilan Kunt Ayan da “Bütün dünya kişisel veri gizliliğine dair önlemler almaya çalışırken Türkiye’de üst üste yurttaşların verilerinin çeşitli internet sitelerinde para karşılığında alınıp satıldığı veri ticareti söz konusudur. Yakın zamanda hepimizin de bildiği gibi, YSK verilerinin “hack”lendiğini gördük. Yine, bir e-yemek firmasının bilgilerinin “hack”lendiği ve milyonlarca kişinin bu anlamdaki verilerinin ele geçirildiğini gördük. Ne yazık ki her şeyin çok pahalı olduğu Türkiye’de insanların mahremiyetinin, güvenliğinin ihlal edilmesi maalesef ki çok ucuz bir hâle gelmiş durumda” dedi.



Temmuz 2024
PSÇPCCP
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Daha Fazla Güncel Haberler