Bizimle iletişime geçin

Güncel

Bir çok kente gözaltı: En az 53 kişi gözaltında

Bir çok kentte sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında çok sayıda kişi gözaltına alındı. 

İstanbul, İzmir, Bitlis, Van ve Antalya’da yapılan ev baskınlarında aralarında DEM Parti yöneticilerinin de olduğu en az 53 kişi gözaltına alındı. Ev baskınlarının, Van’da DEM Parti adayı Abdullah Zeydan’ın memnu haklarının gasp edilmesi nedeniyle düzenlenen protestolar gerekçe gösterildiği öğrenildi.

İstanbul

İstanbul’da yapılan ev baskınlarında Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Parti Meclis (PM) üyesi Ünal Yusufoğlu, Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Derneği (MATUHAYDER) yöneticileri ile çok sayıda partilinin de aralarında olduğu en az 21 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar Fatih’te bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülürken, dosyada 24 saatlik avukat görüş kısıtlılığı kararı alındı. 

Gözaltına alınan bazı isimler şöyle: Adil Gümüş, Fikri Baş, Zübeyir Taş,Vildan Doğan, Ünal Yusufoğlu, Alamettin Demir, Necla Aktay, Suat Yıldız, Ertan Hamitoğlu, Zübeyde Gülsül, Suzan Gezici, Ahmet Altınışık, Bingüzel Ulu, Filiz Aydın, Yaşar Gökdemir.

İzmir

İzmir’de de aynı gerekçeyle 19 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Bu sabah saatlerinde haklarında yakalama kararı bulunan 19 kişinin adreslerine baskın yapıldı. Ev baskınlarında 16 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınalar arasında Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP), Türkiye İşçi Partisi (TİP), Sosyalist Mücadele İnisiyatifi, Yeni Demokrat Gençlik, Halkevleri üyelerinin bulunduğu öğrenildi. 

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’nde tutulan bazı isimler şunlar: Erkan Gökber, Tuğçe Kızıldemir, Mehmet Kasar, Emine Akbaba, Berfin Büyükertaş, Arda Duvarcı, Azat Kunur, Elif Yerlikaya, Muhammet Arda Bulgan, Nilüfer Yıldız, Samet Sağnıç, Serdar Aktürk, Sezgin Zevkibol, Sude Timagur. 

Antalya

Antalya’da da sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında aralarında DEM Parti Döşemealtı İlçe Eşbaşkanı Fehmi Karakuş, Ahmet Refik Akarca ve Derya Polat gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar il emniyetine götürüldüğü öğrenildi. 

Van

Bitlis Cumhuriyet Savcılığı’nın başlattığı bir soruşturma kapsamında Wan’da yapılan ev baskınında Şerenaz Gezici gözaltına alındı. 

Bitlis 

Bitlis’in Tatvan ilçesinde sabah saatlerinde birçok eve yapılan baskınlarda 12 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan yurttaşların Tatvan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü öğrenildi. Gözaltı gerekçesi öğrenilemezken, şuana kadar gözaltına alınan isimler şu şekilde; Sabri Yalçınkaya, Çiğdem Deniz, Cesim Başboğa, Çetin Girgin, Nazlı Tabak, Sait Taşdemir, Murat Bakır, Taner Tarhan, Kader Erdemir, Raci Karahan, Gülşen Alican ve Mehmet Arsu. Gözaltı sayısının artabileceği belirtildi.

‘AKP-MHP iktidarına kaybettirmeye devam edeceğiz!’

DEM Parti sosyal medya hesabı X platformunda yaptığı açıklamada gözaltılara karşı mücadele edeceklerini şu sözler ile belirtti; “İstanbul’da sabah saatlerinde PM, il, ilçe yöneticilerimiz, çalışan ve üyelerimizin de aralarında bulunduğu onlarca arkadaşımız evlerine yapılan polis baskınıyla gözaltına alındı. Siyasi kırım operasyonlarıyla diz çöktürmek isteyen iktidar karşısında mücadeleyi büyütmeye, AKP-MHP iktidarına kaybettirmeye devam edeceğiz!” dedi.

‘Çıplak arama suçunu işleyen polisler hakkında suç duyurusunda bulunacağız’

Türkiye İşçi Partisi( TİP) sosyal medya X platformunda yaptığı açıklamada bir üyelerinin çıplak aramaya marız kaldığını vurgulayarak, “Bugün sabah saatlerinde İzmir’de üyelerimizin de aralarında bulunduğu 16 yurttaşımız Van halkının iradesinin gasp edilmesine karşı çıktıkları için şafak baskınıyla gözaltına alındı. Gözaltı işlemi esnasında bir üyemizin çıplak arama dayatmasına maruz bırakıldığı bilgisini de edindik. Çıplak arama yaparak işkence suçunu işleyen polisler hakkında derhal suç duyurusunda bulunacağımızı ve sürecin takipçisi olacağımızı ilan ediyoruz” diye belirtti.



Temmuz 2024
PSÇPCCP
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Daha Fazla Güncel Haberler